Hinterland! - Loota - Levla - Bygg!
Har haft det här indiespelet på mitt steamkonto ett bra tag, och tror inte att det är så känt, så jag tänkte, vafan blir nog en bra titel att recensera! Here goes!

Hinterland utvecklades av Tilted Mill Entertainment, och släpptes 30 September 2008 via Steam.

Själva spelet kan beskrivas som ett fantasy-RPG med statsbyggarelement.
Man startar varje spel med att göra sin karaktär, vilket man gör på den här skärmen:

(Ursäktar bildkvaliten)

Först väljer man sin karaktärstyp, som varierar med allt från Dvärgkrigare, till Entreprenörer och Orc shamaner!
Alla karaktärstyper har olika styrkor och svagheter, som sig bör. Dvärgkrigaren på bilden har t.ex ökad hastighet med närstridsvapen och begränsad hälsoregenerering även utanför staden, men han har nedsatt guldinkomst eller matproduktion!

När man är nöjd med sin karaktär kan man ställa in storlek på spelkartan(Spellängd) , svårighetsgrad, om kungen ska skicka uppdrag till en, om alla resurstyper skall finnas tillgängliga på kartan och ifall alla områden skall synas direkt utan behövet av utforskning.

När allt är inställt är det bara att slänga sig ut på kartan och påbörja stadsbyggandet/äventyrandet (Spelet "vinns" när alla områden på kartan är befriade från monster och dylikt) Själva laddningstiden när man ska in i själva spelet kan kännas lite väl lång, men det kan vara min dator som börjar bli gammal.

När du väl kommit igång så ser du din karaktär brevid din stads huvudbyggnad, och det kan se ungefär såhär:Till vänster ser du alla "besökare" i din stad, som du kan rekrytera om du uppfyllt deras krav, som t.ex Necromancern som vill att du har säkrat tillgång till själar innan du kan rekrytera honom till din stad. När du rekryterar någon så får du välja ut en plats i staden där dennes byggnad anläggs. I början är det mest viktigt att rekrytera folk som på något sätt bidrar till matproduktionen,som bönder och jägare, så att du och dina undersåtar slipper svälta ihjäl.

Till höger ser du invånare i din stad som för tillfället är med i ditt äventyrargäng! Dessa kan du utrusta med saker du hittar ute i vildmarken, eller som dina hantverkare skapar i sina verkstäder (om du inte låter de sälja sina skapelser via handelsmannen för en hacka!).

Undre delen av UIt innehåller Minikartan, Stadens lagringsutrymme och ditt lagringsutrymme. Föremål flyttas enkelt mellan dessa med hjälp av musen.

När du hyrt in möjliga kandidater till din stad så är det dags att börja dra in lite pengar till stadens kassa, vilket enklas görs genom att uppsöka närmaste monsterhåla och börja spräcka skallar! Detta görs i början utan större problem själv, om du håller dig till områden med en eller två prickar på kartan (Dessa representerar svårighetsgraden!) Så det är inte en bra idé att rusa in i ett område med 3 eller högre det första du gör, då detta oftast leder till att du åker på rejält med däng!

Iställe så börjar man på enkelprickiga områden, och "levlar" sina tre stridsattributer attack, försvar och hälsa, det fungerar lite som det i Dungeon Siege, fast nerbantat rejält. När man ökat sina färdigheter tillräckligt så levlar man, vilket gör att man får väla en stridsbonus (+1 i valfri stridsattribut) och en "perk" så att säga, som kan ge allt från återhämtning utanför staden, ökad matproduktion eller öka en stridsfärdighet ytterligare.

Med jämna mellanrum återkommer man till sin stad för att inspektera nya besökare, uppgradera byggnader, lämna föremål som invånarna kan använda eller försvara mot monsterattacker, om man har det tillgängligt på den kartan man för tillfället spelar.Ey, brushan, jag cuttar dig med min högaffel!Det slutgiltiga målet med alla kartor är att rensa ut allt på kartan, vilket då beräknar dina slutpoäng baserat på svårighetsgrad och inställningar bl.a.


Om intresse finns så är det bara att söka på Hinterland på steam, då det kostar dryga hundralappen. Tyvärr så erbjuds ingen demo på Hinterland vilket är trist, då man antingen köper spelet och testar, eller testar inte alls.
Länk till Hinterland finns här

Hinterland på steam!

Betyg

Grafik 6/10
Indiespel har oftast sin egna unika grafikstil, vissa är en fröjd för ögat, andra, not so great så att säga.
Hinterland ligger någonstan mellan dessa, Inte Vackert, men heller inte strykfult

Ljud 7/10
Jag har hört värre ljud i spel. Helt acceptabelt

Musik 8/10
Gillade musiken i spelet, inga som helst fel med den, fast den var inte i världsklass.

Tid 10/10
Spelet tar inte så värst lång tid att spela, och att det finns en sparfunktion så kan du spela ett tag, för att sen göra något vettig ett tag och sedan komma tillbaks och köra vidare. Så du spelar hur mycket du vill, när du vill.////kAPo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0